Malik

Malik

William Tai, alias Malik, werd geboren op 2 januari 1948 te Parijs. Door zijn aderen heeft Malik zowel Europees als Aziatisch bloed stromen. Als kind verhuisde hij van Indonesië naar Brussel, je kan dus gerust van een wereldburger spreken.

Alhoewel Malik tegenwoordig vooral bekend is van de strip met het lieftallige engeltje ‘Cupido’ (uitgeverij Dupuis), heeft hij gedurende de laatste 30 jaar een erg indrukwekkende loopbaan opgebouwd. 

Berucht bij de iets oudere garde is “Archie Cash”, de gespierde held met de looks van Charles Bronson. Daarnaast verschenen ‘Blue Bird’, ‘Johnny Paraguay’ en ‘Chiwana’ bij uitgeverij Archers, allemaal reeksen die Malik bevestigden als een meester in de realistische stijl . Bij uitgeverij Lefrancq verschenen 2 albums: ‘Het seizoen der wolven” en ‘Het licht van het meer’, beide bewerkingen van een boek van Bernard Clavel.

Voor het weekblad Wham, dat slechts een kortstondig leven beschoren was, realiseerde Malik de serie ‘Big Joe’. De scenario’s van de kortverhalen schreef hij zelf, achteraf ging hij met scenarist Bom in zee voor de realisatie van ‘Big Joe’, die onder de noemer ‘Anton en zijn vrienden’ in Robbedoes gepubliceerd werd. Arcadia bundelt in 2007 Maliks kortverhalen van Big Joe in een eerste album, waarbij we de lezers trakteren op een hilarische combinatie van avontuur en pure kolder)!

Maar daar blijft het niet bij, in de daaropvolgende jaren brengt Arcadia ook albums van 'Cupido', 'Johnny Paraguay' en 'Chiwana'.